FOTO: 200 SACI CU DEȘEURI colectate din Olt în doar cinci ore!


După cum vă informam și anterior, în cursul zilei de sâmbătă, 29 august 2020, a fost programată o acțiune de ecologizare în zona Defileul Oltului, în cadrul programului „Acționăm pentru Ape”, inițiat de Asociația Act for Tomorrow. Peste 75 de voluntari din județele Vâlcea, Sibiu și Argeș au fost prezenți la datorie în cadrul evenimentul Acționăm pentru Ape – Împreună curățăm deșeurile de pe Olt!

„Toți cei care am vizitat Valea Oltului ne-am oprit cel puțin odată în apropierea Defileului Oltului pentru a face fotografii cu peisajul extrem de frumos. Însă puțini știm că la doar 100 de metri distanță de locul de Belvedere, râul Olt este foarte poluat, având acumulări semnificative de deșeuri, în special PET-uri. Noi, ca turiști, ne oprim doar o dată, însă impactul poluării cu deșeuri a apelor este resimțit în mod direct de cei care locuiesc în apropierea acestei zone. Ne dorim să redăm frumusețea zonei Defileul Oltului și să ne asigurăm că peștii care înoată în apele Oltului (somn, crap, știucă, șalău etc.) nu vor mai fi afectați de poluarea cu deșeuri a râului. Aceasta a fost prima acțiune de ecologizare a apelor realizată în acest an în cadrul programului «Acționăm pentru Ape», inițiat de asociația Act for Tomorrow. Noi am asigurat echipamentul tehnic, masa și costurile de transport. La acțiune au participat persoane cu vârste de peste 18 ani, iar toate normele legale actuale privind distanțarea fizică au fost respectate. Pe toată durata evenimentului s-au purtat măști, acestea fiind asigurate de noi”, au fost cuvintele organizatorilor.
La capătul a circa cinci ore de muncă intensă, gestul voluntarilor s-a soldat cu colectarea a 200 saci (cu greutatea totală de peste o tonă și jumătate) cu deșeuri.

Tags: , ,

1 thoughts on “FOTO: 200 SACI CU DEȘEURI colectate din Olt în doar cinci ore!

  1. Nu este curata panza freatica, a fost seceta, turisti, globali, fonduri primarii medicamente, nu-s, avem consum de gaz, nu-s lemne, daca copiii, n-au scoala de orice varsta, nu avem, inventii, mecanice, seceta a tinut in epizotia care a cuprins Valcea agricultura, in sest, turistii, nu s-au lasat mai prejos, in ultimii cinci ani, a fost exod masiv, seceta a distrus padurea care n-a fost ecologizata corect, precum solul,trebuie sa ne cunoastem drepturile sa luam la cunostiinta TRATATUL per Demografie, consumul, cerere-oferta-produs-remuneratie, tine de cererea pietei de capital a fabricii, nu altele, ele-s fenomene violente care se numesc deseuri, si asta a poluat societatea, in care traim.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More Stories From Eveniment

About Marius Ciutacu,