«Fii COOL la CULE!» Patrimoniul din Măldărești va fi readus în centrul interesului turiștilor din țară și de peste hotare


Așa după cum v-am anunțat acum câteva luni în paginile ziarului nostru, Consiliul Județean Vâlcea a pregătit un proiect prin care dorește să relanseze turismul din zona Măldărești. Practic, se dorește trecerea la un alt nivel a activităților turistice din frumoasa localitate din sudul orașului Horezu. Așa cum președintele Constantin Rădulescu a punctat deja, interes turistic pentru această zonă există și a existat și până acum, numai că oamenii veneau, vedeau culele, însă nu aveau prea multe alte activități pe care să le desfășoare în zonă (eventual pot să meargă pentru odihnă la pensiunile din Horezu sau pentru aventură montană în zona Parcului Național Buila Vânturarița).
Prin acest nou proiect, intitulat „Fii COOL la CULE, în Măldărești, Vâlcea”, Consiliul Județean Vâlcea va organiza un festival prin care se dorește promovarea acestor locuri, dar și oferirea de activități suplimentare turiștilor care vor veni în pitoreasca zonă a Vâlcii în cele trei zile cât va ține festivalul, aflat iată la prima ediție (22 – 24 iulie 2022). Sigur că turiștii ajung la culele din Măldărești și în alte perioade ale anului, nu numai în cele trei zile ale festivalului, însă conducerea județului nostru, împreună cu autoritățile locale din Măldărești și Horezu (și nu numai), precum și cu investitori privați din domeniul HoReCa încearcă să găsească soluții pentru diversificarea activităților ce pot fi cuprinse în paleta de care se vor putea bucura vizitatorii.

Ce noutăți aduce proiectul?

Chiar dacă se află la prima ediție, proiectul inițiat de Consiliul Județean Vâlcea se dorește a fi unul ambițios, care să aducă zona în lumina interesului național. Pe lângă imaginile pe care vi le prezentăm alăturat pentru a descoperi exact care este programul propus de organizatori pentru evenimentul din zilele de 22, 23 și 24 iulie 2022, informații suplimentare ne-au fost oferite și de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
„Avem cule. Le lăsăm să se plictisească? Hai să le vizităm! Am cumpărat aceste cule, am băgat bani în restaurarea lor, așa că hai să le dăm viață. Vă așteptăm la prima ediție a Festivalului «Fii COOL la CULE, în Măldărești, Vâlcea», un eveniment care se va desfășura la Complexul Muzeal Măldărești. Noi spunem că va fi un festival inedit, cu muzică bună, bucate alese, desfășurat într-un loc frumos și încărcat de istorie. Adică exact lângă Culele Duca și Greceanu! Vor fi trei zile de spectacol muzical, în care avem ca invitați, printre alte nume cunoscute, Taraful de la Vărbilău, Constantin Gaciu, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Andreea Bălan și Nicole Cherry. Vă așteptăm cu mare drag!”, a declarat președintele Constantin Rădulescu.