Felicitări, elevi olimpici! Felicitări, profesorilor!


Gala Olimpicilor 2016 a fost impecabil organizată de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, în frunte cu inspectorul școlar general, Andra Bică, și cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea, prin edilul Mircia Gutău. Cinstea a revenit celor 113 elevi și celor 49 de profesori îndrumători. Gala a început cu un spectacol impresionant oferit de către elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu”. A urmat premierea, Primăria Râmnicului oferind premii în sumă de 50.000 lei.
Cel mai mare premiu a revenit lui Laurențiu Ploscaru, cel care, în anul școlar 2015-2016, elev al CN „Alexandru Lahovari” a obținut o medalie internațională la Olimpiada de Matematică. Meritul rezultatului a aparținut și profesorului îndrumător, regretatul director al Colegiului, Constantin Drugan. Locul I la Olimpiada de Matematică a fost obținut și de elevul din clasa a XI -a, Dan Ștefan Dumitrescu, tot de la CN „Alexandru Lahovari”, îndrumat de profesor Vasile Gorgotă. Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Germană a fost obținut de două eleve: Anamaria Antonescu, clasa a X-a, CNI „Matei Basarab”, prof.Cristina Brezai și Irina Anghelescu, clasa a XII-a, CN „Mircea cel Bătrân”, prof. Alexandru Gruia-Floriana. Premiul I la Olimpiada Națională a disciplinelor pedagogice a revenit elevei Ana Gheorghe, clasa a X-a, CNI „Matei Basarab”, prof. Simona Andrei. Premiul I la Concursul Național „Educație Rutieră – Educație pentru viață” a fost obținut de elevul din clasa a XI-a, Mircea Popa, de la CN „Mircea cel Bătrân”, prof. Maria Mihai. Premiat pentru locul I la Concursul Național „Made for Europe” a fost și elevul clasei a XII-a, de la CNI „Matei Basarab”, Mihnea Alexandru Văduva, prof. Monica Popa. Premiul I la Olimpiada Națională, secția canto popular, a fost obținut de eleva dintr-a XI-a a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”, Andreea Maria Ilie.
A fost premiată și echipa de 12 elevi – Handbal feminin de la Colegiul Energetic, care a obținut locul I la Olimpiada gimnaziilor, profesor îndrumător fiind Ildiko Kerekes Barbu. Felicitări, profesorului îndrumător, felicitări fetelor: Roberta Stamin, Ștefania Gheorghe, Ioana Bălăceanu, Dalia Dobromir, Carmen Coman, Carla Popescu, Ștefania Dozescu, Alessia Dicu, Daniela Jurj, Mălina Petrescu, Mădălina Ancuța și Larisa Lupu. Premii au primit și olimpicii care, la competițiile participante, au obținut locurile II, III și mențiune.