Expoziție de pictură și lansare de carte, la Galeria de Artă „Constantin Iliescu”


Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea va organiza, miercuri, 10 octombrie 2018, cu începere de la ora 18.00, la Galeria de Artă „Constantin Iliescu” (din incinta Consiliului Județean Vâlcea), o expoziție de icoane pe sticlă. Aceasta este intitulată „Mirele sufletului meu”, lucrările expuse aparținând monahiei Ioanichia de la Mănăstirea Mărcuș, județul Covasna.
Autoarea picturilor expuse este fiică a meleagurilor vâlcene, cunoscută ca mireană sub numele de Ioana Dincă. Ea a absolvit Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” Râmnicu Vâlcea, făcând parte și din corul «Euphonia» al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.
Ioana Dincă a fost laureată a Festivalului-concurs „Vâlcea artistică”, la secțiunile pictură și literatură. Darurile artistice primite de la Dumnezeu au însoțit-o și la Mărcuș. Astfel, ea inițiază copiii talentați (crescuți la mănăstire) în tainele picturii și literaturii. Ea însăși pictează icoane pe sticlă, participând la numeroase expoziții din Vâlcea și din țară.
Trăirile profunde, de iubire față de Dumnezeu, le-a înmănuncheat într-un volum de versuri, intitulat sugestiv „Mirele sufletului meu”, pe care-l va lansa în contextul acestui eveniment.
În calitate de organizatori, au făcut posibilă desfășurarea acestui frumos eveniment reprezentanții următoarelor instituții: Consiliul Județean Vâlcea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului.