Elevii de la „Pleșoianu” au teren și sală de sport moderne


• încă o investiție în învățământ bifată de primarul Mircia Gutău
Astăzi, a avut loc inaugurarea terenului de sport și a sălii de sport de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, în prezența edilului Mircia Gutău, viceprimarului Eusebiu Vețeleanu și a directoarei unității de învățământ, Cristiana Bitică. Replicile alesului râmnicenilor au fost acide la adresa celor ce s-au ocupat înainte de acest liceu, dar nu au reușit să facă mare lucru: „Toți au lătrat, dar nu au făcut nimic. Apa intrase în sală, existau infiltrații, dar nimic. Era un dezastru aici. Acum, există o bază sportivă la standarde europene. Trebuie făcută și mansarda; oricum, până-n 2018 încercăm să reparăm ce mai este. Eu, unul, doresc ca toate școlile să arate ca «Pleșoianu»”.
La rândul ei, directoarea liceului, Cristiana Bitică, s-a arătat încântată de investiție, mai ales că o sală de sport era foarte utilă. Sau, așa cum a declarat. „era frustrant să stai cu sala de sport în curte și să n-o poți folosi”.
„E o zi bună pentru noi. Ne bucurăm să beneficiem de acest teren de sport. Vorbim tot timpul de «Minte sănătoasă în corp sănătos». Ei bine, acum ne putem desfășura orele cum trebuie. Era frustrant să stăm cu sala de sport în curte, să nu o putem folosi. Activitatea a fost una foarte perseverentă: constructorul și-a făcut treaba, iar domnul primar a fost omniprezent. Mă bucură această investiție, mai ales că învățământul tehnic nu e cel mai bine văzut. Chiar dacă agenții economici strigă după forța de muncă”, a mai precizat directoarea Bitică.
Până-n prezent, orele de sport de la Liceul „Pleșoianu” se desfășurau în condiții improprii: prin parc, pe stadion.