Edilul Constantinescu luptă pentru combaterea sărăciei


13 milioane lei au fost alocate pentru un proiect implementat de către autoritățile locale din orașul Călimănești privind combaterea sărăciei din Jiblea Veche. Educația din Jiblea Veche are multe lacune: copii ce se lasă de școală, și alții care absentează la greu. Reprezentanții școlii din localitate susțin că au și fost depistate 20 de persoane fără nici măcar o clasă, care, la înscrierea în proiect, au semnat punând degetul pe hârtie. Angajatorii care, la finalul instruirii beneficiarilor proiectului, vor face angajări vor beneficia de stimulentul de 900 lei/lună/persoană.
„Sunt foarte mulți agenți economici care nu au nevoie de oameni cu înaltă calificare. Vor doar forță de muncă, iar pe plan local, din păcate, se găsește greu. Există o firmă ce colectează carton și nu e nevoie de angajați calificați, avem brutării, multe întreprinderi în prelucrarea lemnului. Sunt locuri de muncă, dar lipsesc muncitorii. Sunt întreprinderi care trebuie luate în seamă, să venim în sprijinul nevoilor lor. Trebuie să identificăm persoane cu dorința de a muncii”, a declarat edilul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.
Se vor identifica persoane cu dorința de muncă, apoi angajatorii le vor califica în interiorul proiectului, iar după formare, le vor angaja. Angajatorii vor primi, așa cum am menționat, subvenția de 900 lei/lună/persoană timp de 12 luni.