Edilul Constantinescu, campanie electorală cu atac în apărare


Surpriza alegerilor din 2012 a reprezentat-o câștigarea fotoliului de primar din Călimănești a democrat-liberalului pe atunci Florinel Constantinescu . De ce surpriză? Pentru că, la acea vreme, toți blamau PDL-ului. Iar alegerea a fost benefică pentru localnicii din Călimănești. Omul a descurcat „moștenirea”,și chiar a dus la capăt unele proiecte demarate și lăsate în același stadiu. Iar cel mai bun exemplu este cel al Campusului școlar. Adversar politic îi va fi fostul edil, Ilie Amuzan, iar la întrebarea cum va fi campania electorală și ce va face dacă va fi „atacat”, primarul Constantinescu a răspuns scurt și la obiect: „Merg pe atac în apărare. Atât. Nimic mai mult”.

„Călimănești e un brand și trebuie adus la nivelul renumelui”

Mai toate proiectele găsite de edilul Florinel Constantinescu, în 2012, erau cu finanțare europeană și se desfășurau pe perioada 2010-2013.
„Am venit în 2012. Campusul școlar era finanțat cu bani de la Guvern și, după mari eforturi, am trecut investiția pe finanțare europeană. Absolut toate proiectele aveau cofinanțări și vorbesc de sume serioase. În astfel de cazuri, cum să te mai gândești la alte investiții, de genul parcurilor eoliene sau telecabină pe Cozia. Nivelul trebuie să crească foarte mult. Călimănești e un brand și trebuie adus la nivelul renumelui. E nevoie de mai mult decât s-a reușit până-n prezent”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Florinel Constantinescu.
Idei de dezvoltare a stațiunii există, sunt lucrări în derulare, proiecte despre care vom aminti și-n celelalte ediții ale cotidianului.