Echipa Colegiului Energetic, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA ONSS handbal fete (liceu)


De vineri până duminică, Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea a fost gazda etapei naționale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), competiția de handbal feminin fiind destinată echipelor de liceu. Întrecerea a fost organizată de Ministerul Învățământului, în coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea. La competiție au participat cele mai valoroase opt echipe de handbal fete liceu din întreaga țară, acestea câștigând în prealabil fazele regionale pentru a se califica la turneul final organizat acum la Râmnicu Vâlcea.
Echipa Colegiului Energetic, pregătită de profesorii Stăncuța Guiu și Ionel Gheorghe, s-a calificat la acest turneu din postura de câștigătoare a turneului care a fost organizat pentru regiunea Oltenia.
Cele opt echipe participante au fost împărțite în două grupe, cele patru echipe din fiecare grupă disputând partide după clasicul sistem «fiecare cu fiecare». Primele două echipe clasate în fiecare grupă s-au calificat în semifinale. Meciurile au început de vineri, au continuat sâmbătă, iar la finalul acestei zile (sâmbătă) s-au disputat și semifinalele, precum și meciurile pentru stabilirea ierarhiei în zona locurilor 5-8.
Echipa Colegiului Energetic a câștigat toate cele trei partide pe care le-a disputat în faza grupelor și s-a calificat în semifinale, acolo unde a trecut facil de Liceul cu Program Sportiv Iași (scor 30-15).
Duminică, în finala mare, echipa Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea a învins echipa Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, vâlcencele reușind să își adjudece trofeul pus în joc și medaliile de aur.
Le felicităm pe sportivele pregătite de antrenorii Stăncuța Guiu și Ionel Gheorghe pentru acest rezultat care demonstrează că Râmnicul și județul Vâlcea în general rămân veritabile «pepiniere» ale handbalului românesc!