„E bătaie de joc să circuli cu 30 km/h din Râmnic spre platformă”


• susține Ionel Vâncea, vicepreședinte Cartel Alfa Vâlcea

Sindicalistul Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea, a deschis ședința de Dialog Social de ieri, de la sediul Prefecturii, cu o problemă legată de viteza de circulație a autovehiculelor din Râmnicu Vâlcea spre platforma chimică. „Nu înțeleg de ce, pe un drum cu patru benzi, cum este cel dinspre Râmnic spre platformă, se circulă cu doar 30 km/h. Cum îl prinzi pe șofer cu 32 km/h, cum îl amendezi. Polițaii mai stau și la trecerea de pietoni. Cum te prind…pac! E bătaie de joc. Să se circule măcar cu 50 km/h. Nu există nicăieri așa ceva. E de râs”, a precizat „vicele” Cartel Alfa.

IONITA

Prezent la întâlnire, șeful Poliției Rutiere, Florian Ioniță, a ținut să-l lămurească pe sindicalist că este vorba despre un „punct negru”, un drum unde au loc foarte multe accidente rutiere, soldate cu decese: „Toți spun că DN 7 este cel mai periculos drum. Ei bine, cel mai periculos drum este cel care leagă Râmnicul de platforma chimică. În ultimii cinci ani, pe acest traseu, au fost 200 de victime. Nu se respectă viteza”.

Cum vocea sindicaliștilor nu se stinge așa ușor, Vâncea nu s-a lăsat: „Credeți că dacă mergem cu 30 km/h nu mor oameni? Eu zic să mergem pe jos”.

Soluția găsită de conducerea Poliției Rutiere a fost aceea de a instala separatoare de sensuri, însă, nici aici lucrurile nu stau mai bine. „A fost făcut un proiect pentru instalarea separatoarelor de sensuri, un proiect în fază avansată. A avut loc licitația, contestații…nu prea mă pricep și…cam aici a rămas. În stadiul acesta. Cert este că până nu se fac separatoare de sensuri, nu dăm frâu liber vitezei”, a mai precizat comisarul Ioniță.

Într-un final, la propunerea subprefectului județului, Aurora Gherghina, a rămas să fie întocmită o adresă, să fie solicitate lămuriri legate de proiect, pentru ca separatoarele de sensuri să fie achiziționate cât mai repede și rezolvată, într-un fel, și problema circulației dinspre Râmnic către platforma chimică.