Două accidente mortale, înregistrate în Vâlcea


Pe data de 19 martie, în zona Câineni, se înregistra un prim accident de muncă soldat cu un deces, primul pe această lună. Un muncitor în exploatarea forestieră a fost prins sub un arbore, decedând. Avea 32 de ani. Angajatorul care presta activitatea în zonă era din Argeș. Inspectorii muncii vâlceni s-au sesizat imediat și au demarat o anchetă, luând măsurile prevăzute de lege.
„De foarte multe ori, la angajatorii din-afara județului, care-și desfășoară, însă, activitatea în Vâlcea, nivelul de securitate este redus. Probabil se bazează pe faptul că nu sunt în raza noastră, a inspectorilor de la ITM Vâlcea și cred că scapă așa ușor. Sâmbăta de 19 martie a fost una «neagră». Un al doilea accident de muncă s-a produs în județ, tot în exploatarea forestieră, de data aceasta soldându-se doar cu rănirea unei persoane. Un tractor care căra lemne s-a răsturnat la o pantă abruptă, unul din muncitori fiind grav rănit. A fost transportat de urgență la spital”, a precizat șeful ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu (foto alăturat).
Un al treilea accident s-a produs pe data de 21 martie, pe un șantier din județ. Deocamdată, inspectorii ITM Vâlcea nu se pronunță în acest caz, urmând să se facă verificările de rigoare. Menționăm că, anul trecut, la nivel de județ, s-au înregistrat 60 de accidente de muncă, din care patru mortale.