Doi tineri au vrut să își ajute un prieten: l-au amenințat cu bătaia pe cel care depusese o declarație împotriva prietenului lor!


La data de 12 februarie 2024, polițiști din cadrul Secției nr. 8 Lăpușata, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 25 și 26 de ani, ambii din localitatea Copăceni, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare. Din cercetări s-a stabilit că, la sfârșitul lunii ianuarie 2024, cei doi, prin amenințări și intimidări, ar fi încercat să determine un tânăr de 24 de ani, din localitate, victimă a unei infracțiuni, să își retragă plângerea penală într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de o altă persoană, prieten cu aceștia.

„În urma probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Ei au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, cu propunere legală. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză”, ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea cu privire la acest incident.