DJST a organizat evenimentul anului în sportul vâlcean


Marinescu• directorul Bogdan Marinescu a premiat sportivii şi antrenorii cu cele mai bune rezultate din 2014 • atletul Rareş Toader şi jucătorii de fotbal-tenis Lucian Purice şi Marius Stoenică s-au numărat printre laureaţi
Aşa cum vă anunţam în numere anterioare ale cotidianului nostru, aseară, la un cunoscut local din sudul Râmnicului, a fost organizat cel mai aşteptat eveniment din lumea sportului vâlcean. Ca în fiecare an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a fost organizatoarea evenimentului intitulat „Gala Sportului Vâlcean”, această acţiune fiind una de bilanţ, pentru desemnarea celor mai valoroşi sportivi şi antrenori din judeţul nostru, precum şi a echipelor care s-au făcut remarcate. Conform punctajelor calculate de către inspectorii DJST în funcţie de rezultatele obţinute de-a lungul anului 2014, între cei mai valoroşi practicanţi ai sporturilor olimpice s-au regăsit componenţi ai cluburilor CS Chimia şi CSŞ Râmnicu Vâlcea. Ne referim aici la sportivi legitimaţi la secţiile Atletism, Lupte Greco-Romane şi Haltere. De partea cealaltă, dintre practicanţii sporturilor neolimpice au fost selectaţi tot componenţi ai CS Chimia, de la secţiile Fotbal-Tenis şi Karate. Desigur, printre premianţi s-au regăsit şi atletul Rareş Toader (vicecampion olimpic la aruncarea greutăţii), precum şi jucătorii de fotbal-tenis Lucian Purice şi Marius Stoenică, cu menţiunea că primul dintre aceştia a fost desemnat chiar sportivul anului în judeţul nostru. La secţiunea dedicată premierii celor mai buni antrenori, inspectorii DJST au considerat, justificat de altfel, că laurii anului 2014 trebuie să meargă spre cei care i-au ajutat pe sportivii premianţi să atingă aceste performanţe deosebite. Astfel, printre antrenorii care au fost premiaţi s-au numărat: Cristian Lazăr (fotbal-tenis), Paul Dinu (Karate), Ilie şi Cornel Lupu (Lupte Greco-Romane), Gheorghe Dinu (Haltere), Marius Băluţă (Box). De asemenea, organizatorii au premiat şi cele mai valoroase echipe din judeţul nostru. În funcţie de rezultatele din 2014, la această categorie au fost premiate echipe precum HC Municipal Râmnicu Vâlcea, CS Municipal Râmnicu Vâlcea, echipele de la handbal de la CS Chimia şi Colegiul Energetic, dar şi alte structuri care s-au făcut remarcate în anul curent.

Sportivii au primit indemnizaţii de efort

Pe lângă nelipsitele cupe şi diplome primite de către cei mai buni sportivi şi antrenorii lor, în urma demersurilor derulate de către conducerea DJST Vâlcea şi în speţă directorul Bogdan Marinescu, aceştia au fost recompensaţi cu bonuri valorice în valoare de 200 lei. Acestea au fost alocate sportivilor drept indemnizaţii de efort, de ele bucurându-se toţi sportivii vâlceni care au fost selecţionaţi cel puţin o dată în loturile României, dar şi toţi cei care au obţinut medalii la întreceri de anvergură naţională sau internaţională.