DISCUȚII APRINSE cu privire la modificarea programului de tarifare în parcările cu plată din Râmnic. Primarul a anunțat cum se va rezolva problema


După scandalul (mai mult creat prin rețelele de socializare) care s-a iscat cu privire la modificarea regimului parcărilor cu plată din Râmnicu Vâlcea, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a înțeles să facă primul pas spre conciliere (chiar dacă, între noi fie vorba, printre cei care au lansat acuzații pe Facebook s-au aflat și diferite «elemente huliganice», vorba unui conducător dat jos la Revoluția din decembrie 1989).
Pentru a înțelege în concret la ce situație face referire primarul Mircia Gutău, vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea cu privire la această problemă.
„Analizând cu atenție reacțiile provocate de recenta modificare a regimului parcărilor cu plată, venite atât din partea cetățenilor simpli, cât și dinspre reprezentanți ai mass-media, și în urma consultărilor avute cu consilierii PER, PSD și USR, am decis convocarea marți, 15 februarie, a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local în care să propun abrogarea punctului referitor la prelungirea programului de tarifare a parcărilor cu plată, astfel încât acesta să rămână de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00 și sâmbăta, între orele 09.00 – 13.00.
Trebuie să subliniez faptul că inițiativa extinderii programului de tarifare a venit inițial din partea titularilor abonamentelor de parcare (rezidenți persoane fizice) care doreau să beneficieze de un loc de parcare și după ora 17.00, un astfel de sistem fiind deja în vigoare în orașe precum Sibiu, Brașov sau Craiova. La fel de adevărat este și faptul că în perioada în care, conform legii transparenței decizionale, proiectul de HCL privind extinderea programului parcărilor cu plată în municipiu a fost în dezbatere publică pe site-ul Primăriei, nu au fost aduse argumente împotriva adoptării sale (propunerile făcute exclusiv pe rețelele sociale de către consilierii PNL sunt atât de fanteziste încât nu pot fi luate în serios!).
În consecință, îi informez pe cetățenii municipiului că voi ține cont de opiniile lor, chiar dacă acestea au fost exprimate după ședința de Consiliu de marți, și voi face toate demersurile legale pentru revenirea la programul anterior de tarifare a parcărilor cu plată”, a anunțat primarul Mircia Gutău.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea