Dincolo de bucuria inaugurării, edilul Cârstina trage un semnal de alarmă: „Ajutați-ne și susțineți Căminul de bătrâni din Scundu”


Căminul de bătrâni de la Scundu a fost, recent, inaugurat, dar dincolo de bucuria acestui eveniment se află teamă, gânduri, dorindu-se ca activitatea să fie dusă mai departe în bune condiții și pentru un timp cât mai îndelungat. Temerile legate de cum se va desfășura acțiunea au fost anunțate, chiar în ziua inaugurării, de către edilul comunei Orlești, Constantin Cârstina, partener în acest proiect cu primarul din Scundu, Dumitru Blejan.
„Ne așteaptă o muncă titanică, greu de dus la sfârșit. Fac apel, pe această cale, către președintele Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu, că-n afară de bucuria inaugurării, bugetele celor două localități sunt sub zero. Avem nevoie de ajutor financiar, deoarece, cu timpul, consiliile locale se vor confrunta cu tot felul de probleme”, a declarat alesul local din Orlești, Constantin Cârstina.
Căminul de bătrâni din Scundu are 32 de beneficiari, cu vârste între 60 și 90 de ani. Investiția a costat șase milioane de euro, proiectul fiind finanțat cu fonduri europene. Lunar, numai pentru hrana beneficiarilor, se cheltuiesc peste 8.000 lei.