Dezbatere la Biblioteca Județeană:
„ÎNVAȚĂ SĂ TRĂIEȘTI SĂNĂTOS”


Joi, 10 noiembrie 2022, cu începere de la ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea (în Sala de conferințe de la parterul instituției) se va desfășura o nouă întâlnire în cadrul deja tradiționalelor dezbateri organizate sub genericul „Învață să trăiești sănătos”. Este cea de-a unsprezecea ediție a acestui gen de întâlniri, care se adresează în special persoanelor vârstnice (dar nu numai) din județul nostru.
Întâlnirea este organizată de către Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură – Județul Vâlcea, Forumul Cultural al Râmnicului, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. La dezbateri vor participa elevi și cadre didactice de la Liceul Sanitar „Antim Ivireanu”, Școala Postliceală FEG și de la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Râmnicu Vâlcea.

Programul manifestării

Întâlnirea pe teme medicale de joi este prevăzută a se desfășura în intervalul orar 16.00 – 17.15. Cuvântul de deschidere va aparține prof. Gheorghe Pantelimon – președintele Asociației Seniorilor Vâlcea, vicepreședinte al Forumului Cultural al Râmnicului, care va fi și moderatorul întâlnirii.
Pe următoarele teme vor susține alocuțiuni:
„Tensiunea arterială și problemele asociate” – dr. Bianca Paraschiva, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea;
„Diabetul, o tulburare metabolică” – dr. Diana Vântu, Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Râmnicu Vâlcea;
„Afecțiunile oftalmologice la diferite vârste” – dr. Silvia Bădescu, medic primar oftalmolog, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.
La finalul întâlnirii, persoanele interesate pot adresa întrebări în cadrul unei sesiuni de «Întrebări și răspunsuri».