Deputatul Dumitru Lovin trage un semnal de alarmă: creștere alarmantă a numărului cazurilor de cancer


• peste 50.000 de români mor, anual, din cauza diferitelor forme ale acestei maladii

Zilele trecute, deputatul vâlcean Dumitru Lovin ne-a transmis un comunicat de presă prin care a atras atenția asupra creșterii alarmante a cazurilor de cancer înregistrate în rândul populației din țara noastră. Conform statisticilor, peste 50.000 de români își pierd viața anual, diagnosti­cați fiind cu anumite forme de cancer, cele mai des întâlnite fiind cele de sân, plămâni şi colon.
„Conform datelor furnizate în ultimii ani, în ţara noastră trăiesc aproximativ 550.000 bolnavi de cancer, dintre care 100.000 primesc tratament în mod activ. La nivel mondial, România înregistrează o creştere alarmantă a cazurilor de cancer, în fiecare an apărând 80.000 de cazuri. (…) Numai în judeţul Vâlcea sunt înregistrate 5.066 de cazuri, în creştere faţă de anul trecut şi aproape dublu faţă de acum 10-15 ani. Ca de altfel în toată tara, şi judeţul Vâlcea se confruntă cu ignoranţa, lipsa de educaţie sanitară, mizeria socială, lipsa de determinare a factorului uman, care fac ca cele mai multe cazuri să se prezinte în stadii tardive, fără şanse. Este o situaţie disperată, fără ieşire deocamdată şi care necesită o altă abordare a criteriilor de urgenţă, internare şi tratament de specialitate”, se arată în prima parte a comunicatului de presă.

Deputatul vâlcean a semnalat starea de îngrijorare ministrului Sănătății

Pe cale oficială, Dumitru Lovin i-a reamintit ministrului Sănătății, Florian Dorel Bodog, problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc și necesitatea identificării cu celeritate a unei soluții pentru a stopa creșterea galopantă a numărul persoanelor diagnosticate cu diferite forme de cancer.
„L-am rugat pe domnul ministru să ne comunice care este situaţia reală a bolnavilor de cancer din România şi care sunt măsurile Ministerului Sănătăţii pentru tratarea cât mai eficientă a cancerului, dar şi pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, se arată la finalul comunicatului de presă.