Deputatul Dumitru Lovin și colegii din ALDE militează pentru construirea cu prioritate a autostrăzii Pitești – Sibiu


Miercuri, deputatul Dumitru Lovin a participat, la Bucureşti, la Delegaţia Permanentă ALDE. Reprezentanţii formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu au decis să militeze pentru menţinerea cotei unice de impozitare şi a unui nivel redus de fiscalitate. De asemenea, au hotărât ca, în continuare, să caute şi să identifice cele mai bune căi pentru susţinerea capitalului românesc şi echilibrarea schemelor de ajutor de stat, în aşa fel încât să nu se mai întâmple ca în anul 2016, atunci când întreaga schemă a fost acordată companiilor străine.

Călin Popescu Tăriceanu, la Delegaţia Permanentă ALDE: „Proiectul autostrăzii Pitești – Sibiu este piatra de încercare pentru acest Guvern

Potrivit afirmaţiilor deputatului Dumitru Lovin, la Delegaţia Permanentă ALDE, s-a discutat şi un subiect care îi interesează în mod special pe vâlceni: autostrada Pitești – Sibiu. „Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a spus foarte clar că această investiţie este piatra de încercare pentru actualul Guvern. Este un proiect prioritar şi va fi tratat ca atare, cu atât mai mult cu cât, aşa cum a subliniat şi preşedintele Senatului României, ponderea economiei este în sudul şi vestul ţării”, a detaliat parlamentarul.
Dumitru Lovin a adăugat că ALDE nu va susţine creşteri de taxe şi impozite, soluţia pentru mai mulţi bani la buget fiind o mai bună colectare. „Sigur, fără sufocarea mediului de afaceri cu controale sau prin metode brutale. Nu, trebuie să existe o reglementare civilizată. De aceea, ALDE va continua şi dialogul cu Coaliţia pentru Dezvoltare”, a mai spus deputatul vâlcean.
Nu în ultimul rând, conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a stabilit ca, în următoarele săptămâni, să definitiveze legea privind funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă, precum şi legea referitoare la înfiinţarea Autorităţii Naţionale Unice de Interceptări.
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media al ALDE Vâlcea