DEPUTATUL CAZAN a solicitat Primăriei Râmnicului o situație detaliată a stării de funcționare a adăposturilor antiaeriene din municipiu


La finalul săptămânii trecute, la puțin timp trecut după invazia rușilor în Ucraina (unde s-a putut observa, la modul practic, utilitatea adăposturilor antiaeriene funcționale), deputatul liberal Laurențiu Cazan a transmis o interpelare Primăriei Râmnicu Vâlcea, prin care a solicitat o situație detaliată și actualizată a stării de funcționare a adăposturilor antiaeriene din municipiu.
„Războiul declanșat de Vladimir Putin prin atacul și invazia generalizată a Ucrainei este cea mai gravă situație pentru securitatea din vecinătatea României din ultimele decenii. Suntem în situația fericită de a ne bucura de umbrela de securitate a NATO, însă nu trebuie sa ne culcăm pe o ureche. Trebuie să fim responsabili și pregătiți pentru orice scenariu. România are 4.358 adăposturi antiaeriene pentru protecție civilă. În județul Vâlcea, există 89 de astfel de adăposturi dintre care 72 sunt în Râmnicu Vâlcea”, a precizat reprezentantul județului nostru în Parlamentul României în prima parte a mesajului său.

Cazan: „Exemplul românilor care au venit în sprijinul refugiaților ucrainieni trebuie urmat”

„Mentenanța, echiparea și funcționalitatea adăposturilor sunt responsabilitatea autorităților locale. Vineri, 25 februarie 2022, am transmis o interpelare Primăriei Râmnicu Vâlcea prin care am solicitat o situație detaliată și actualizată a stării de funcționare a acestora. Voi discuta cu autoritățile locale și despre resursele pregătite pentru eventualitatea primirii de refugiați ucraineni. Vâlcea este departe de graniță, însă trebuie să îi sprijinim pe frații noștri din județele de pe granița cu Ucraina care au primit deja mulți refugiați de război. Oameni simpli, oameni ca noi, forțați să își părăsească țara pentru a salva viețile lor și ale copiilor lor. Numărul acestora va crește în următoarele zile. E greu să nu fi mândru de românii care au sărit în ajutorul civililor ucraineni sosiți la graniță și le-au pus la dispoziție, mașini, cazare, provizii și alte forme de sprijin. Exemplul lor trebuie urmat. Dacă vreodată a existat un moment să demonstrăm cu adevărat ospitalitatea și deschiderea românească, acesta este momentul”, a mai transmis deputatul Laurențiu Cazan.
Parlamentarul liberal a mai declarat și că războiul ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei trebuie să amintească românilor că securitatea nu este niciodată o glumă, că drumul Euro-Atlantic al României este cea mai importantă direcție de dezvoltare a țării noastre, iar locuitorii ei trebuie să pregătiți și solidari.