„CURTEA DE LA ARGEȘ” la ceas de sărbătoare


„Veniți la Ziua Revistei, pe 11 iunie! Eventual, puteți prezenta si o carte la «festivalul» de după-amiază. Mi-ar face mare plăcere sa rămâneți și peste noapte (cina cea de netaină e parte importantă a întâlnirii, prin socializarea panromânească). Vă rețin o cameră (pe spezele revistei, desigur) pentru noaptea de 11/12 iunie. Aștept să vă întâlnesc”. Cuvinte calde, din suflet!
Am reprodus invitația la Ziua Revistei „Curtea de la Argeș” trimisă de Academicianul Gheorghe Păun (foto) – reputat matematician și informatician de anvergură internațională, cel care a pus bazele unui nou domeniu în informatică – calculul membran – și al conceptului numit „super cell system” cunoscut drept „Sistemul P” – și, deopotrivă, scriitor de mare valoare, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Distinsul academician a fondat Revista de cultură „Curtea de la Argeș” cu mai bine de un deceniu în urmă și o editează cu succes în calitate de redactor-șef. Revista apare lunar sub egida Centrului de Cultură și Artă „George Topârceanu”și a Asociației Culturale „Curtea de Argeș”. M-am uitat pe genericul revistei. Anul acesta este cel de-al 13-lea de apariție neîntreruptă a revistei, iar în această lună – iunie 2022 – a apărut ediția cu numărul 139.
Orice ediție a revistei poate fi citită on-line la adresa http://www.curteadelaarges.ro.
Și, vă asigur, merită citită! Veți găsi scrieri semnate de ilustre condeie contemporane: Gheorghe Păun, Horia Bădescu, Paula Romanescu, Ioan Holban, Lia-Maria Andreiță, Ion Andreiță, Constantin Lupeanu, Marian Nencescu, Tudor Nedelcea, Mihaela Albu, Ella Râpeanu, Nicolae Melinescu, Cristian Hera, Grid Modorcea – și mulți, mulți alții.
Cu luni în urmă cineva scria: Revista «Curtea de la Argeș» este o publicație cu glas pregnant. Confirm!