„Cultură și civilizație în România” își desemnează câștigătorii


Astăzi, la Arhiepiscopia Râmnicului, cu începere de la ora 10.00, are loc festivitatea de premiere a celor mai buni elevi, participanți la Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România”. Concursul a demarat pe 13 mai, participând elevi și profesori din 30 de județe ale țării.
Concursul „Cultură şi civilizaţie în România” este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică și Monografii istorice locale.
„Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru distinșilor membri ai comisiei naționale, tuturor celor 120 de elevi și profesori participanți la acest important eveniment.
Cu deosebită gratitudine îi mulțumesc ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru binecuvântarea dată ca acest concurs să se desfășoare la Arhiepiscopia Râmnicului, inima județului Vâlcea. Mulțumesc reprezentanților Ministerului Educației Naționale pentru onoarea de a putea organiza acest deosebit eveniment cultural și educațional și sper că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor și că, din nou, performanța va înnobila județul Vâlcea”, a declarat Andra Bică, inspector școlar general.
Prezenți la acest concurs pe tot parcursul derulării lui sunt reprezentanții Ministerului Educației Naționale: director general Alin-Cătălin Păunescu, insp. gen. Mina Rusu, insp. gen. Eugen Stoica, insp. gen. Doru Dumitrescu, insp. gen. Vasile Timiș.
Datele ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete, inspector managementul școlar.