Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă româncă a anului 2015


• o altă fostă jucătoare de la Oltchim, Paula Ungureanu, a câștigat titlul de cea mai bună handbalistă româncă din Liga Națională
Miercuri, reprezentanții FRH au anunțat numele celor mai valoroși sportivi români ai anului 2015. Premiile au fost acordate în urma voturilor antrenorilor din liga feminină și masculină, dar și a celor din Departamentul Tehnic FRH. Așa cum era de așteptat, la fete, titlul de cea mai bună handbalistă româncă a anului trecut a revenit Cristinei Neagu. Fostul inter al Oltchimului a cucerit în mod cât se poate de meritat această prețioasă distincție după cele trei rezultate de excepție care i-au marcat anul 2015: câștigarea Ligii Campionilor alături de Buducnost Podgorica, adjudecarea titlului de golgheter la Campionatul Mondial din Danemarca, precum și a celui de MVP la același turneu. Alături de Cristina Neagu, o fostă jucătoare a Oltchimului a fost votată pentru distincția de cea mai bună jucătoare româncă din Liga Națională. Este vorba despre Paula Ungureanu, portărița vicecampioanei HCM Baia Mare. Fair-play cu numeroasele „straniere” din campionatul intern, reprezentanții Federației Române de Handbal au acordat și premiul de cea mai bună jucătoare străină din campionatul intern. Distincția a fost adjudecată de către suedeza Isabella Gulden, de la CSM București.
Cât despre distincțiile oferite băieților, situația se prezintă în felul următor: Valentin Ghionea (Orlen Wisla Plock) a câștigat titlul de cel mai bun jucător român al anului 2015, Cristian Fenici (Poli Timișoara) a fost desemnat cel mai bun român din Liga Națională, în timp ce croatul Jacov Vrankovic (Dinamo București) a fost ales cel mai valoros stranier din Liga Națională în anul 2015.