Credite pentru agricultură, pescuit, acvacultură și sectorul alimentar


Hotărârea nr. 422/2021 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie – IMM INVEST ROMÂNIA, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 282/2020 a intrat deja în vigoare, potrivit Legeastart.ro.
„Prin OUG nr. 16/2021 s-a stabilit că Programul IMM Invest va avea un plafon de 15 miliarde de lei dintre care un miliard de lei va fi destinat programului Agro Invest şi că schema de ajutor de stat poate fi accesată până la 30 iunie 2021. Iar perioada în care se poate efectua plata grantului este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanțe de urgență și data de 30 iunie 2022.
Hotărârea prevede că pentru creditele de investiții destinate beneficiarilor eligibili în cadrul Programului IMM INVEST, instituțiile de credit pot acorda, la solicitarea beneficiarilor, o perioadă de grație de maximum 18 luni la rambursarea principalului, la începutul perioadei de creditare.
Pentru creditele de investiții destinate beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST, la începutul perioadei de creditare, instituțiile de credit pot acorda, la solicitarea beneficiarilor o perioadă de grație de maximum 24 de luni pentru rambursarea principalului, iar rambursarea creditelor se efectuează în cel puțin două rate pe an”, a informat sursa citată.
Sursă foto: Arhivă