„Copiii” lui Luca au ajuns la conducerea Muzeului!


• atât managerul Tulugea cât și doi dintre cei mai importanți șefi de secție ai Muzeului au trecut prin mâna lui Sabin Luca
După cum vă informam și anterior, azi, de la orele 15.00, are loc vernisajul expoziției temporare dedicată sitului arheologic de la Tărtăria. O echipă coordonată de către Sabin Adrian Luca a reușit să aducă la lumină 150 de artefacte neolitice ce ilustrează aspecte din viaţa de zi cu zi (ceramică, obiecte din silex, obsidian şi os) dar, mai ales, viaţa spirituală a comunităţilor ce au locuit acum 6.000 mii de ani în situl respectiv.
Printre alte realizări profesionale, șeful acelei echipe, profesorul Sabin Adrian Luca, este cel care a influențat profund și destinul culturii vâlcene. Claudiu Tulugea în 1999, Ionuț Dumitrescu și Ionuț Tuțulescu, în 2003 sunt trei dintre cei mai de succes învățăcei ai celui care azi conduce Muzeul „Brukental” din Sibiu. Absolvenți ai Facultății de Istorie și Patrimoniu, aceștia conduc Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”, fie ca manageri, fie ca șefi de secție la Muzeul de Istorie sau Muzeul Satului din Bujoreni și toți îl admiră și respectă profund pe Luca.