Copiii din Vâlcea vor afla secretele coding-ului chiar de la Ionuț Budișteanu


În această după-amiază de joi, 13 iulie, cu începere de la ora 17.00, Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unei întâlniri educaționale de seamă. Copiii pasionați de calculatoare și în mod special de programare sunt invitați la sediul citadelei culturii din Vâlcea pentru o întâlnire cu un tânăr care a făcut cunoscut numele județului nostru pe mai multe continente ale mapamondului. Este vorba despre Ionuț Budișteanu, un tânăr născut în Vâlcea, actualmente student al Universității București, care și-a demonstrat iscusința și talentul în domeniul programării, algoritmilor și inteligenței artificiale.
Inventator și cercetător în domeniul informatic la numai 20 și ceva de ani, Ionuț Budișteanu va poposi la Biblioteca Județeană pentru a le vorbi tinerilor pasionați de domeniul informatic despre felul în care își pot dezvolta aptitudinile și pasiunea pentru acest segment de importanță vitală pentru societatea zilelor noastre. Speach-ul său va fi expus în cadrul proiectului „Code kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”. De amintit și faptul că, de-a lungul anilor, Ionuț Budișteanu a participat la mai multe întâlniri dedicate tinerilor, organizate tot de către reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”.

Ce spun organizatorii despre această întâlnire?

În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva detalii transmise de către organizatori înaintea întâlnirii din această după-amiază: „La nivel național, acest proiect are ca scop crearea unei comunităţi active de copii, tineri şi bibliotecari prin înfiinţarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din șase judeţe din diferite zone ale României (Ar­geş, Vâlcea, Gorj, Timiş, Bihor, Sălaj). La nivelul județului Vâlcea s-au înființat cluburi de coding în bibliotecile publice din comunele Pietrari, Vlădești, Păușești-Măglași, Tomșani și Tetoiu. (…) Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copiii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie”.
Proiectul „Code kids – copiii fac coding în bibliotecile publice” a debutat în luna ianuarie, este implementat de Fundația Progress și Asociația Etic Cluj în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane. Proiectul are un caracter regional și se derulează pe tot parcursul anului 2017.

Agenda evenimentului de astăzi

• sosirea participanților (16.30-17.00)
• prezentarea cluburilor „Code Kids” din județul Vâlcea (17.00-17.20)
• la o discuție cu Ionuț Budișteanu (17.20-18.00)