Cooperativa Agricolă din Mihăești și-a deschis porțile


Astăzi, în comuna Mihăești, sat Vulpuești, a avut loc inaugurarea Cooperativei Agricole, proiect aparținând World Vision România și dus la capăt cu ajutorul unor parteneriate. Da, probabil nu s-a mai auzit de mult termenul de cooperativă, dar iată că s-a ajuns la folosirea sa, mai ales când este vorba de producție, de beneficii aduse oamenilor atât din localitate, cât și din țară. Cooperativa Agricolă Mihăești a fost ideea Organizației World Vision, iar Primăria Mihăești a ajutat cu identificarea spațiului unde se va derula întreaga activitate. Potrivit declarației Denisei Pomană, reprezentant World Vision Vâlcea, deja sunt angajate șapte femei și există comenzi, atât pentru produse proaspete, cât și pentru cele prelucrate, sub formă de zacuscă, dulceață etc.

Panglica cooperativei a fost tăiată de către Denisa Pomană, din partea World Vision, de către primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu și de către președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. „La astfel de evenimente vin politicieni, autorități locale, județene, dar cei mai importanți sunt oamenii. Felicit primarul și Consiliul Local Mihăești. Au o cooperativă frumoasă, cu oameni frumoși și e foarte important că se lucrează. În Vâlcea nu e doar nevoie de localuri de nunți, petreceri – e bine și cu ele, dar este nevoie de producție. E o activitate comercială foarte productivă și este legată de cetățeni”, a declarat șeful județului, Costi Rădulescu.
„Cooperativa și-a început activitatea, mergem pe comenzi; nu sunt foarte mari, dar sunt importante, provenind de la diferite persoane, de la instituții. În luna aprilie, am participat la un târg în București și așa am ajuns să avem azi comenzi pentru legume și pentru conserve”, a declarat Denisa Pomană, reprezentant World Vision Vâlcea.
Menționăm că totul a pornit după ce s-a auzit că mai mulți localnici din Mihăești, cu producții mari de legume și fructe, ajunseseră să arunce produsele. În piețe prețurile erau foarte mici. Oamenii au fost convinși să se implice și să înființeze o cooperativă unde azi lucrează șapte persoane, mulțumite de activitatea derulată. Mirela Statie, președintele cooperativei, ne-a declarat că a acceptat provocarea, încurajând venirea altor producători și scoaterea unor produse cu gust. Produsele se vând fie în stare proaspătă, fie procesată.