Continuă campaniile de donare sânge, în teritoriu


Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea continuă deplasările în județ, pentru refacerea stocurilor de sânge, ca urmare a cererilor din ce în ce mai numeroase ce vin dinspre spitale. Pe data de 14 noiembrie, reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea s-au deplasat, într-o campanie mobilă, în comuna Nicolae Bălescu, unde s-a donat sânge la Dispensarul medical, coordonat de dr. Daniela Badea. Localnicii au răspuns pozitiv într-un număr destul de mare. Iar acțiunile nu se opresc aici. Mai ales că sărbătorile bat la ușă și oamenii își vor îndrepta și mai rar pașii către sediul CTS Vâlcea.
Astfel, pe data de 28 noiembrie, este organizată o nouă campanie mobilă de donare sânge, de data aceasta la Brezoi. Și-n luna decembrie vor mai fi organizate câteva activități similare.
Criză la grupa 0 pozitiv
Dacă, în urma campaniilor, s-a rezolvat problema lipsei sângelui, singurul deficit rămâne la grupa 0 pozitiv, deoarece puțini sunt cei care au această grupă sanguină și mai și donează sânge. Din păcate, cererile sunt tot mai mari pentru grupa 0 pozitiv, ca urmare și a pacienților spitalizați care au nevoie de transfuzii.
Toți cei care pot dona sânge și au grupa sanguină 0 pozitiv se pot prezenta la sediul CTS Vâlcea pentru a dona sânge și a ajuta bolnavii cu afecțiuni grave din spitale.