Consilierii locali ai Râmnicului sunt chemați pentru a vota MAJORAREA TARIFELOR LA SALUBRIZARE


După «criza gunoaielor» neridicate timp de patru zile de către societatea care prestează serviciile de salubrizare la nivelul Râmnicului, consilierii municipali sunt convocați în ședință extraordinară pentru a aproba majorarea tarifului / persoană, adică tocmai motivul de la care s-a iscat toată această «poveste» urât mirositoare a deșeurilor necolectate.
Întâlnirea aleșilor locali este programată luni, 16 mai 2022, cu începere de la ora 09.00, în sala de ședințe a primăriei. Pe ordinea de zi a extraordinarei de luni figurează și alte puncte de interes pentru comunitatea locală, în total fiind vorba despre șapte puncte, după cum urmează:
1.Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu privind asocierea Municipiului Râmnicu Vâlcea cu alte unități administrativ-teritoriale în vederea înființării unei asociații de dezvoltare intercomunitară pentru serviciul de transport public.
2.Proiect de hotărâre privind aprobarea Proiectului „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din Județul Vâlcea și a cheltuielilor aferente acestuia”.
3.Proiect de hotărâre privind aprobarea Proiectului „Sisteme de transport inteligente la nivelul localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Transport” și a cheltuielilor aferente acestuia.
4.Proiect de hotărâre privind aprobarea Proiectului „Actualizare Plan Urbanistic General și Regulament Local de Urbanism la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea” și a cheltuielilor aferente acestuia.
5.Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării alocației zilnice de hrană pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social Râmnicu Vâlcea.
6.Proiect de hotărâre privind împuternicirea reprezentantului municipiului în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităților din județul Vâlcea să întreprindă demersurile legale pentru urgentarea finalizării procedurii de licitație în vederea atribuirii Contractului de delegare prin concesiune a Serviciului de salubrizare constând din colectare, transfer și sortare a deșeurilor municipale în Județul Vâlcea.
7.Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor unor activități componente ale serviciului de salubrizare aplicabile pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.