Colegiul Energetic, la ceas aniversar!


45 de ani de existență a Colegiului Tehnic Energetic nu puteau trece așa ușor, fără un eveniment de ținut minte. Tocmai de aceea, directorul colegiului, Mihai Simion, s-a întrecut pe sine și a organizat aniversarea excepțional, atent la toate detaliile. Au trecut pragul colegiului foști absolvenți, oameni care dețin, în prezent, înalte funcții în administrația publică locală și-n sport.

În fața zecilor de elevi, a dascălilor și a foștilor profesori ce au activat la colegiu, s-au aflat: directorul Mihai Simion, inspectorul școlar general, Andra Bică, viceprimarul Râmnicului, Eusebiu Vețeleanu, directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu, prefectul județului, Florian Marin, Steluța Luca, vicepreședinte Federația Română de Handbal, Constantin Târș – director Hidroelectrica și fostul director al colegiului, prof. Ion Urea.

„Pentru a 45-a oară spunem La mulți ani, Energetic! Energeticul sărbătorește talentul, victoria și, mai nou, sărbătorește o identitate, identitatea de a fi liceu, apoi colegiu. Unitatea de învățământ a fost vizitată de mulți dintre miniștrii educației. Printre oamenii de seamă ce se regăsesc în Cartea de Onoare a colegiului amintesc pe: Alexandru Mironov, Octavian Belu, Cristian Gațu…Mă bucur că-n sală se află foști absolvenți ai liceului, foști dascăli. Regretul meu se îndreaptă și către un cadru didactic ce a activat în liceu, prof. Constantin Drugan. Trecând la activitatea colegiului, în 45 de ani a fost extinsă și aria educației către protecția mediului. Astăzi, se află-n sărbătoare și Centrul de Excelență Handbal, care împlinește 10 ani de existență”,a  declarat directorul Simion  (foto alăturat).
Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, și viceprimarul Râmnicului, Eusebiu Vețeleanu, și-au adus minte de momente frumoase, amuzante de pe vremea când erau elevi ai colegiului. Copleșită de emoții, s-a arătat și șefa învățământului vâlcean. Andra Bică a caracterizat Colegiul Eneregtic în două cuvinte: competiție și performanță. Salutările directorului DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu, au vizat, de asemenea, fostele cadre didactice, elevii și profesorii.
La rândul său, Steluța Luca, vicepreședinte Federația Română de Handbal, a declarat: „Multe din fostele glorii ale handbalului s-au format aici, la Colegiul Energetic. Un exemplu sunt eu. Am absolvit liceul și port mereu în minte emblema lui. Lucrăm, împreună, la un proiect foarte important: Centrul de Excelență Handbal, înființat în 2007. România va participa, în curând, la două mari evenimente sportive: Competiția europeană pentru junioare și Festivalul olimpic al tineretului european. Și pentru Colegiul Energetic este o mândrie pentru că are sportivi ce-l vor reprezenta peste hotare”.
Aniversarea s-a încheiat cu un program artistic: „Să fim copii”, colaj de muzică ușoară, coordonator prof. Simona Cârstea, Ucenicii Thaliei – scenete: „Un șmecher la lecție!“, în regia prof. Mihaela Udrea și „Nu citești o carte!”, regia aparținând prof. elena Miercan; În pași de dans – trupa Black and White, Drag mi-e cântecul și jocul” – dansuri populare, coregraf Ion Pănescu.