Colegiul Energetic, gazda Târgului ofertelor școlare 2018


La finele săptămânii trecute, Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea a fost gazda Târgului ofertelor școlare din învățământul profesional și tehnic. Toate unitățile școlare din domeniu s-au pregătit „ca la carte”: fiecare cu un stand reprezentativ pentru ofertele noului an școlar. Au fost prezenți: prefectul județului – Florian Marin, inspectorul școlar general – Andra Bică, directorul AJOFM Vâlcea – Ion Marius Năfliu, directorul Colegiului Energetic – Mihăiță Simion, alături de alte cadre didactice, elevi, părinții tinerilor interesați de viitorul lor.
„Suntem un județ cu o anumită tradiție, cu rezultate foarte bune în învățământ, dar pe lângă învățământul supe­rior, este nevoie și de învă­țământul profesional; meseriile sunt la mare căutare. Acest târg al ofertelor vine tocmai pentru a rezolva lipsa forței de muncă și sper ca tinerii să-și îndrepte pașii și către domenii ce le pot oferi un loc de muncă. Felicit gazdele pentru reali­zarea târgului, felicit liceele și colegiile pentru participare și implicare și mulțumesc agenților econo­mici prezenți”, a precizat prefectul de Vâlcea, Florian Marin.
La rândul său, inspectorul școlar general, Andra Bică, s-a arătat încântată de prezența anumitor agenți economici ce vin în sprijinul tinerilor, prin aplicarea învățământului dual.
Legat de gazda târgului, noutatea ofertei școlare a Colegiului Energetic din Râmnic o reprezintă calificările din învățământul profesional dual. Astfel, sunt câte 14 locuri pentru: operator industria chimică anorganică, electrician parate și echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale și sudor.
Printre unitățile școlare prezente la eveniment amintim: Colegiul Energetic, Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului Râmnicu Vâlcea, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, care marchează anul acesta 105 ani de învățământ profesional și tehnic, Colegiul Economic, Liceul „George Țărnea” Băbeni, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Liceul Tehnologic „General Magheru”, Liceul de Turism din Călimănești.