„Avem investitori, dar lipsește forța de muncă”


• susține Constantin Cârstina, primarul comunei Orlești
De ceva timp, probabil și pentru că se bucură de investiții majore din partea administrației locale, comuna Orlești este și ținta investitorilor din mediul privat. Potrivit declarației primarului Constantin Cârstina, în afara vechilor afaceriști, și-au arătat intenția și chiar au trecut la treabă alți investitori. Din păcate, dacă angajatori sunt, lipsesc angajații.
„Sunt oameni care s-au apucat să pună pe picioare diverse afaceri. Se lovesc însă de lipsa forței de muncă. Nu că n-ar veni localnicii, dar nu mai avem forță de muncă. Mulți au migrat în alte părți, gândindu-se la un trai mai bun. Acum, chiar dacă am solicitări pentru demararea de noi afaceri în zonă, ca urmare a tuturor facilităților puse la dispoziție, nu avem oameni care să muncească”, a precizat alesul local liberal.
Edilul se gândește la o mai bună politică de stimulare a forței de muncă, o mai bună salarizare, lucruri despre care crede că ar îmbunătății situația. Orlești duce lipsă, la un prim calcul, de 50 de muncitori.