CJ Vâlcea și Ministerul Sănătății își dau «mâna» pentru ACHIZIȚIONAREA A OPT INCUBATOARE


Cu sprijin financiar de la Ministerul Sănătății, dar și cu fonduri proprii, Consiliul Județean Vâlcea va achiziționa opt incubatoare noi pentru Secția Neonatologie din cadrul Maternității Râmnicu Vâlcea.
„Alături de colegii consilieri, am votat, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, la rectificarea bugetului, alocarea fondurilor necesare cofinanțării proiectului ce presupune dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Sănătății, care, din practica anterioară, știm că alocă mai puțin de 90% din valoarea investiției, diferența fiind suportată de către Consiliul Județean Vâlcea. În vederea asigurării contribuției județului la acest proiect, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat alocarea a 49.300 lei, pentru achiziționarea a opt incubatoare. Acestea vor ajunge la Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
În context este de reamintit că data de 3 august 2021 a adus un nou pas important pentru modernizarea și eficientizarea sistemului medical din județul nostru. Asta pentru că, în urma unei investiții de peste 1,8 milioane lei, Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea a fost mutat în «casă» nouă, într-un spațiu în care atât personalul medical, cât și donatorii vor avea parte de condiții mult mai bune. De la această dată, Centrul de Transfuzii Sanguine nu mai funcționează în strada General Magheru (în apropierea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea), ci pe Calea lui Traian, în spațiul în care, până nu demult, s-a aflat Policlinica cu Plată.