CELE MAI BUNE OPT ECHIPE DIN ȚARĂ la handbal fete – liceu se întrec la Colegiul Energetic


În zilele de 20, 21 și 22 mai 2022, Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea este gazdă pentru etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) – handbal fete (liceu). Vâlcea este reprezentată la acest turneu de către echipa gazdă a turneului, Colegiul Energetic, care reprezintă de altfel întreaga regiune a Olteniei în competiția din acest week-end. În toți cei aproximativ zece ani trecuți de la debutul competiției Olimpiada Națională a Sportului Școlar, Colegiul Energetic s-a calificat prin echipele sale la fazele finale, obținând de mai multe ori medalii (clasări pe primele trei locuri).
La turneul organizat zilele acestea la Râmnicu Vâlcea participă opt echipe campioane în fiecare regiune a țării, așa cum prevede regulamentul competiției ce datează nemodificat încă de la fondarea acesteia. Și la acest turneu echipa Colegiului Energetic se numără printre favoritele la câștigarea unei medalii, poate chiar cea de aur. Sigur, și celelalte șapte echipe participante sunt valoroase pentru că nu întâmplător s-au calificat până în această fază națională a întrecerii. Adversare redutabile pentru echipa râmniceană în tentativa de a câștiga medalia de aur se anunță a fi echipe precum Liceul cu program Sportiv Iași, Liceul cu Program Sportiv Brăila, Liceul Sportiv „Traian Vuia” Reșița sau Colegiul Național „Mihai Viteazu” Ploiești.

Coca Iuliana Bîrzan: „Pentru copii este un eveniment memorabil”

Un punct de vedere cu privire la desfășurarea și organizarea acestui turneu de anvergură națională ne-a fost furnizat, cu multă amabilitate, de către prof. Iuliana Coca Bîrzan:
„La această etapă finală a ONSS de handbal fete liceu participă opt echipe, care au parcurs și câștigat cele două etape anterioare ale competiției, adică atât cea județeană, cât și cea regională. Competiția se desfășoară în organizarea Ministerului Învățământului, prin Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea. Și-au adus contribuția la buna organizare și desfășurare a întrecerii parteneri publici și privați, cum ar fi: Asociația Județeană de Handbal Vâlcea prin asigurarea arbitrajului, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” prin corul care a oferit un moment artistic deosebit în deschiderea competiției sportive; Sanovita care a oferit fiecărei participante, dar și profesorilor lor câte un pachet cu produse și țin să le mulțumesc domnului Beniamin Dan și întregii echipe de la Sanovita pentru implicare și, de asemenea, trebuie amintită societatea Boromir, care a oferit, la rândul ei, pentru participanți, produse specifice firmei.
Turneul este structurat în două grupe, fiecare cu câte patru echipe. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în faza următoare a turneului, semifinalele fiind programate sâmbătă, 21 mai. Finalele, mică și mare, vor avea loc duminică, 22 mai, acestea fiind urmate, după prânz, de festivitatea de premiere.
M-am bucurat să văd atâtea tinere care iubesc handbalul, sportul, mișcarea, adică un stil de viață sănătos. Fetele prezente în aceste zile la competiția de Colegiul Energetic ar putea reprezenta un exemplu benefic pentru mulți alți tineri, care, din păcate trebuie să o spun, au cam lăsat sportul și mișcarea cam la coada priorităților. În plus, nu trebuie să uităm că, pentru participantele de la Colegiul Energetic, competiția este un eveniment memorabil. Sigur unele dintre fete se află pentru prima dată la o fază finală a ONSS și vor ține minte toată viață că au fost la Vâlcea la acest turneu. Le urez succes tuturor!”.

Mihaela Andreianu i-a încurajat pe tineri să facă sport

Vineri, 20 mai 2022, turneul handbalistic a fost deschis de către oficialități în sala de sport a Colegiului Energetic. Prezentă la eveniment, Mihaela Andreianu – inspector școlar general al IȘJ Vâlcea (instituție în organizarea căreia se desfășoară turneul) le-a vorbit celor aproximativ 150 de sportive de la toate cele opt echipe prezente despre importanța practicării sportului. În mesajul pe care l-a prezentat, Mihaela Andreianu i-a încurajat pe tineri să practice orice sport pentru o mai bună și mai armonioasă dezvoltare.
Vom reveni cu informații referitoare la rezultatele echipei vâlcene la acest turneu.