„Cei de la ANI își fac de cap”


• declară edilul Sorin Ghiță, după ce a fost găsit în incompatibilitate
Sorin Ghiță, primarul comunei  Vlădești, a fost găsit în incompatibilitate de către inspectorii ANI, ocupând funcția de primar și cea de membru în Consiliul de administrație al școlii din localitate. După un proces ce a durat ceva timp, probabil trei ani, s-a dat și verdictul final, iar primarul Ghiță a pierdut procesul. Tot ce urmează e ca prefectul județului, Radu Renga, să primească decizia oficială a instanței, după care să dea un ordin de încetare a mandatului de primar.  Contactat, edilul Sorin Ghiță a declarat, pentru ziarul nostru: „Sunt mulți edili care au ocupat și poziția de membru în consiliile de administrați a școlilor. N-au fost, însă, reclamați. Cred că ANI își cam face de cap”.

Adrian Cosac, primar interimar

Conform legii, viceprimarul comunei, Adrian Cosac (foto alăturat), va asigura, pe o perioadă de șase luni, interimatul pentru funcția de primar. Apoi, vor fi organizate alegerile locale.
„Nu comentez verdictul. Cred, însă, că este o chestiune minoră. Oricui i se putea întâmpla. Știu doar că aici, în Vlădești, avem o echipă puternică, o echipă ce luptă pentru binele cetățenilor. Știu ce am de făcut, avem un Guvern bun, o conducere a Consiliului Județean aproape de oameni. Din postura de primar interimar voi continua proiectele la care am luat parte, am muncit pentru ele”, a declarat, la rândul său, viceprimarul Cosac.
După ce Sorin Ghiță va primi decizia de încetare a mandatului de primar, poate ocupa, conform propriei declarații, postul de consilier local, aflat în organigramă. Totul e să vrea și Adrian Cosac continuarea colaborării, iar din cele spuse de Ghiță, n-ar fi probleme.