CECCAR – 101 ani, în continuare «Contați pe ei, contați cu ei!»


Ziua Națională a Contabilului Român (13 iulie) a fost sărbătorită cum se cuvine la Vâlcea. Aici, CECCAR a invitat toți membri experți contabili și contabili autorizați, într-un mediu festiv, pentru a aduce, pentru al 18-lea an, în prim-plan, profesia contabilă din țara noastră. A fost un bun prilej de a sublinia importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate. Cu această ocazie, profesioniștilor contabili li s-au adăugat reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri și ai mediului educațional, pentru a dezbate tema Business…reloaded. Rolul profesionistului contabil în asigurarea rezilienței afacerilor.

Iar la Vâlcea, invitației pe care Valentina Crânguși – directorul executiv al CACCAR al filialei –  a lansat-o, i-au răspuns prezent reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai ANAF, ai administrației locale, ai Senatului României, oameni de afaceri precum și cei afiliați organismului profesional.

Ziua Națională a Contabilului Român a reprezentat și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, premiindu-i pe aceștia în cadrul Topului local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului de afaceri, în interes public.

Și pentru că într-un bilanț corect, activul este fost egal cu pasivul, zeci de diplomele și trofee au ajuns și de această dată la finii «mânuitori ai cifrelor», după care toți au ciocnit o cupă de șampanie în cinstea celor 101 ani de existență.   

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), înființat în urmă cu peste 100 de ani, este singurul organism profesional din România care acordă calificările de expert contabil și contabil autorizat.

N Alin Tudoroiu