Care va fi soarta Grupului Școlar Oltchim?


Ceea ce s-a vrut o dezbatere și tragerea unor concluzii în ceea ce privește soarta Grupului Școlar Oltchim a cam rămas așa, în coadă de pește cum se spune. Întâlnirea autorităților locale cu cadrele didactice ale Liceului Chimic s-a ținut în sala de ședințe a Consiliului Județean Vâlcea. Profesorii și-au exprimat părerile legate de propunerea edilului Râmnicului, Mircia Gutău, de a muta clasele în alte unități de învățământ unde, la ora aceasta, sunt spații goale. Se mizează pe dezvoltarea învățământului universitar în Râmnic, prin aducerea unei universități în municipiu. Această mutare presupune însă mult mai multe lucruri, etape. De exemplu, laboratoarele sunt acreditate, dar acreditarea vine pe spațiu, ori e greu s-o iei de la capăt. Mai ales în ceea ce privește acreditarea laboratoarelor de chimie. Șapte la număr, lucru deloc de neglijat.
Profesori de 30 de ani, dascăli veniți din alte județe și stabiliți în Vâlcea și-au arătat dezamăgirea, dar și disperarea că se poate ajunge în situația închiderii Grupului Școlar Oltchim. Chiar și o elevă, venită cu părinții din Republica Moldova, s-a arătat indignată de ce se vrea a se face cu școala unde învață. Primarul Mircia Gutău a dat asigurări că niciun profesor nu își va pierde locul de muncă. Ce se va întâmpla mai departe, rămâne de văzut.
Menționăm că dezbaterea de azi vine ca urmare a protestului profesorilor și elevilor din fața Inspectoratului Școlar, tocmai din cauza sentimentului de teamă că liceul va fi desființat.