Caravana „Citiți românește!” ajunge la Biblioteca ASTRA din Sibiu


Vineri, pe 14 februarie, Biblioteca ASTRA din Sibiu va găzdui o inedită întâlnire culturală. Cu începere de la ora 13.00, aici se va desfășura evenimentul de lansare a trei cărți apărute recent la Editura „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre povestirile „Eroii mei cu nume de stele” – autor Ioan Barbu, volumul de proză scurtă „Somnul de piatră” – autor Ion Drăghici, romanul „Cântec târziu” – autor Constantin Argeșanu.
Evenimentul va fi prezentat de Anca Sîrghie, Ioan Barbu și George Voica. Moderatorul întâlnirii va fi conf. univ. dr. Remus Grigorescu – directorul Bibliotecii „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Traseul Caravanei Culturale în acest februarie primăvăratic

Conform organizatorilor, manifestarea face parte din proiectul „Citiți românește!”, o caravană culturală organizată în anul 2020 cu precădere la nivel național, dar și internațional. Organizată de Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea” și de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Caravana Culturală „Citiți românește!” are următorul traseu:
• vineri, 7 februarie, caravana a poposit la Drăgășani, unde Sala Bibliotecii Municipale s-a dovedit neîncăpătoare. Școala de jandarmi a fost la înălțime prin prezență. Elevii-militari au fost disciplinați și foarte dornici de lectură;
• vineri, 14 februarie – Biblioteca ASTRA Sibiu;
• marți, 18 februarie – Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu;
• vineri, 21 februarie – Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina (județul Olt);
• vineri, 28 februarie – Casa de Cultură din orașul Bumbești Jiu (județul Gorj);
• între 20-29 martie 2020 este prevăzut un turneu internațional pe ruta: Râmnicu Vâlcea – Gyula – Budapesta – Viena – Melk – Nurnberg – Luxemburg – Paris, cu lansări de cărți și un popas la Livre Paris (Salon du livre).