«Campionii României» s-au lansat la Colegiul „Mircea cel Bătrân”


La finele săptămânii trecute, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” s-a lansat Programul Național «Campionii României», eveniment ce a avut ca scop creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive.
La activate au participant și au împărtășit gândurile lor către copiii prezenți trei campioni cu rezultate deosebite și cu o carieră remarcabilă în sporturile pe care le-au practicat ori practică: Maria-Torok Duca, Simona Gogârlă (handbal) și Paul Dinu (karate). De organizarea evenimentului s-au ocupat directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vâlcea, Bogdan Marinescu și profesorul Cătălin Pană, directorul liceului gazdă.

Informații suplimentare

Maria Torok-Duca a participat de-a lungul carierei sale la 268 de meciuri de handbal si a înscris peste 880 de goluri, fiind câștigătoare a mai multe titluri în: Liga Națională, Cupa României, Campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Cupa IHF și Supercupa Europei.
Simona Gogârlă, cu un palmares de invidiat în handbal, se poate mândri cu 93 de prezente la echipa națională, unde a marcat peste 450 de goluri. A obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Juniori din Brazilia în anul 1995 și medalia de aur la Campionatul Mondial din Rusia în anul 2005. A jucat în Liga Națională, Cupa României, Cupa Sloveniei, Campionatul Sloveniei, Campionatul Spaniei, Nemzeti Bajnoksag I, Magyar Cupa, Liga Campionilor EHF, Cupa EHF și Cupa Cupelor EHF.
Paul Dinu, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion Național și câștigător al Cupei României la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, și Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului și Sportului, obținând în anul 2017 Centura Neagră și gradul 5 DAN. A obținut un număr de 188 de medalii după cum urmează: 55 medalii aur, 52 medalii argint și 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan și goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu și goju ryu), Campionate Internaționale, Campionate Naționale, Cupa României, Cupe Internaționale și Naționale.