Camerele video din Râmnic şi-au făcut treaba


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În data de 08.09.2014, la solici­tarea organelor de Poliţie Română, s-a efectuat căutarea prin interme­diul licenţelor de recunoaş­tere şi stocare automată a nume­relor de înmatriculare ale autovehi­culelor a unui autovehicul înmatri­culat în ţară. Prin intermediul ca­merei video de înaltă rezoluţie ce are imple­men­tată o asemenea li­cenţă amplasată pe Calea Bucureşti (DN7), s-a cons­tatat că autoturis­mul respectiv tranzitase de mai multe ori munici­piul, pe relaţia Sibiu – Dră­gă­şani şi retur, în perioada august – septem­brie, la diferite ore. În urma cererii de stocare şi anali­zare a imaginilor, cercul suspecţilor a fost lărgit, cu încă un autoturism marca AUDI, de culoare gri metalizat, având numere de înmatriculare străi­ne şi care a stârnit suspiciuni prin prisma dina­micii de deplasare prin câmpul camerelor video. În te­me­iul Proto­co­lului de Colaborare în­cheiat între Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Poliţia Locală, s-a solicitat verifi­carea, la intervale scurte de timp, prin intermediul echipamentelor video, a prezenţei ambelor autotu­ris­me, atât cel iniţial suspect, cât şi cel cu numere de în­ma­triculare străine, depistat ulterior.
Astfel, în data de 09.09.2014, acest autoturism cu număr de înmatriculare străin a fost detectat tranzitând pe raza municipiului, fiind anunţate imediat organele de Poliţie Română. La ora 15.45 din data de mai sus, acest autoturism a fost detectat de cele trei camere ampla­sate de-a lungul Căii Bucureşti (DN 7), fiind de asemenea anunţată prezenţa sa, astfel că poliţiştii oraşului Tălmaciu, jud. Sibiu, în colaborare cu poliţiştii vâlceni, l-au oprit în trafic pentru verificări.
Conform comunicatului IPJ Vâl­cea a rezultat: „În urma legiti­mă­rii, s-a stabilit că autovehiculul era ocupat de R. Ion, de 41 de ani, din mun. Târnă­veni, jud. Mureş, L. Teo­dor, de 23 de ani şi C. Cristian, de 24 de ani, am­bii din com. Adamuşi, jud. Mureş. De asemenea, în urma efectuării con­trolului autovehicu­lului, oamenii le­gii au identificat mai multe dispo­zi­tive specifice pentru pătrunderea prin efracţie. Asupra unuia dintre aceş­tia a fost găsită suma de 200 lei şi 30 de euro, în aceleaşi cupiuri ca şi cele sustrase din locuinţa din municipiul Drăgă­şani”. În acest ultim caz, cei trei „voiajori” au spart apartamentul unei familii şi au furat o pereche de boxe audio, 200 de lei şi 30 de euro. Din cercetările făcute de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea, s-a descoperit că tot cei trei sunt cei care au furat şi dintr-o locuinţă din Râmnic, în data de 13 august a.c., atunci când au sustras, prin acelaşi mod de operare, 2.100 de euro, 100 gr bijuterii şi patru ceasuri.
Întrucât cercetarea organelor Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâl­cea a fost finalizată sub aspectele de mai sus, prin exploatarea în comun a imaginilor furnizate de acest modern sistem de suprave­ghe­re, recunoscut ca unul dintre cele mai performante la nivel naţio­nal, detaliile cazului pot fi date publicităţii ca încă un exemplu de colaborare încununată de succes între cele două instituţii.