CAD UNA DUPĂ ALTA! COVID-ul închide alte șapte unități școlare din județ


Săptămâna nu a început cu vești bune pentru sute de elevi, dar și pentru părinții acestora! Instituția Prefectului ne-a anunțat, luni după-amiaza, că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat, în ședința extraordinară din 18 octombrie 2021, cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică pentru încă șapte unități de învățământ din județ.
Este vorba de Colegiul Economic, Grădinița cu program prelungit Ostroveni 2 (ambele din Râmnicu Vâlcea), Scoala Gimnazială Rusănești, Școala Primară Dozești, Grădinița cu program prelungit Fârtățești (toate trei din comuna Fârtățești), Școala Gimnazială Berislăvești, Grădinița cu program normal Berislăvești (ambele din comuna Berislăvești). Începând cu data de 19 octombrie 2021, cele șapte unități școlare amintite vor funcționa cu toate clasele/ grupele în sistem online.

Alte cinci școli din Râmnic rămân închise

De asemenea, rămân în sistem online cele cinci unități de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea: Colegiul Energetic, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae”, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” și Școala Gimnazială nr. 5. Pentru toate acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a aprobat, încă de săptămâna trecută, scenariul de funcționare cu învățământ online.
Celelalte unități de învățământ din județ vor funcționa după scenariul 1 (participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșecolarilor, preșcolarilor și elevilor). Facem mențiunea că, în prezent, sunt și școli și grădinițe care au suspendată activitatea didactică cu prezență fizică doar pentru anumite clase sau grupe din cauza depistării unor elevi/profesori infectați cu Coronavirus!
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea