Bogdan Medrea, condus pe ultimul drum de peste 1.000 de vâlceni


• la numai 44 de ani, președintele de la CSM Râmnicu Vâlcea s-a stins din viață în urma unui edem pulmonar, urmat de atac cerebral

Sâmbătă, comuna Măciuca a fost locul în care toată tristețea fotbalului vâlcean s-a adunat laolaltă. Chiar în localitatea în care, nu mai departe de acum trei ani, reușea o mare performanță aături de staff-ul tehnic al echipei Damila (promovarea în Liga a II-a), Bogdan Medrea avea să fie condus pe ultimul drum. Pe o vreme de primăvară, peste 1.000 de vâlceni au venit să îl conducă pe fostul președinte de la CSM Râmnicu Vâlcea spre cel din urmă drum al vieții sale. Drumul de la casa familiei sale spre cimitirul din comună a fost străbătut de oameni veniți din toate colțurile județului. Din cortegiul funerar au făcut parte oamenii din staff-ul tehnic al clubului râmnicean, jucători, membri ai galeriei, iubitori ai fotbalului, numeroși locuitori ai comunei Măciuca și localități învecinate, dar și politicieni, ziariști sau oameni de cultură. Jalea a atins apogeul în momentul în care peste sicriu au fost aruncați primii bulgări de pământ, numeroase persoane vărsând măcar o lacrimă de durere pentru cel care a fost Bogdan Medrea.
Așa cum ați aflat din paginile cotidianului nostru, președintele de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea a decedat miercuri seară, într-un spital din București. Bogdan suferise o răceală în preajma sărbătorilor de iarnă, iar starea s-a agravat ulterior. El și-a petrecut apoi două săptămâni la Institutul de Boli Infecțiose „Matei Balș” din Capitală, însă medicii s-au dovedit neputincioși în fața problemelor grave cu care s-a confruntat Bogdan Medrea. Pe lângă edemul pulmonar, la scurt timp după ce a fost internat (pe 19 ianuarie mai exact) președintele de la CSM a suferit un atac cerebral. În ciuda eforturilor depuse pentru salvarea vieții sale, Medrea s-a stins în seara zilei de miercuri, 27 ianuarie. El avea doar 44 de ani, împliniți la finalul anului trecut. În urma sa au rămas o soție îndurerată și un băiețel de numai cinci anișori, care abia va păstra câteva amintiri despre cel care i-a fost tată.

„Dumnezeu să te aibă în pază, Body!”

Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea anunţă cu profundă durere trecerea în nefiinţă a celui care a fost Bogdan Medrea, preşedintele CSM Râmnicu Vâlcea.
„Bogdan Medrea a fost mai mult decât președintele acestui club, a fost prietenul nostru, sfătu­itorul nostru și motorul ce a pus în mișcare această grupare sportivă, iar dispariția lui fulgerătoare ne lasă cu un gol imens în suflete.
Bogdan Medrea s-a stins cu aceeaşi discreţie şi modestie care l-au caracterizat întreaga viaţă. Era tânăr, avea doar 44 de ani, însă colegii îi spuneau „Bătrânul”, iar jucătorii îl strigau „Tăticul”, pentru că era înțelept, răbdător, blând și de o bunătate cum rar poate fi întâlnită astăzi. Pentru toate acestea, va rămâne un exemplu pentru noi, îl vom iubi și îl vom onora pentru totdeauna.
Era fericit, împlinit, dornic de viaţă, mândru de familia pe care şi-o întemeiase, însă soarta a vrut ca această fericire sa fie zdruncinată. Dumnezeu avea nevoie de încă un suflet bun…
Îndureraţi, suntem alături de minunata lui familie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe. Drum bun, Bodi!
Drum bun, prieten drag! Pentru noi, vei rămâne totdeauna preşedintele CSM şi o Viperă Albastră adevărată. Dumnezeu să te aibă în pază și să te odihnească în pace!”