„Avem nevoie de o nouă politică de migrații?”


• problema secolului, în dezbatere la Biblioteca Județeană Vâlcea
Centrul Europe Direct Vâlcea din cadrul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” organizează un seminar referitor la migrație. Întâlnirea reprezintă o sesiune pentru adulți, numeroase persoane anunțându-și prezența.
„Problema secolului”, după cum mai este numită, migrația a surescitat numeroase discuții, în diferite medii de activitate, pe toate meridianele planetei. Reprezintă oare nevoile migranților interesele noastre? Avem nevoie de o nouă politică de migrații? Migrațiile, o mare problemă contemporană? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care reprezentanții Centrului Europe Direct, alături de participanți, vor încerca să ofere răspunsuri cât mai pertinente, dar și foarte bine argumentate.
Evenimentul la care facem referire va avea loc astăzi, 19 februarie, cu începere de la ora 15.00, în Sala Universitarilor a Bibliotecii Județene. Trainerul sesiunii destinată adulților va fi Ada Dediu.ED

Mâine urmează sesiunea destinată adolescenților!

Cu începere de la ora 10.00, în dimineața zilei de sâmbătă, problemele migrației vor fi prezentate și adolescenților, în cadrul unei noi sesiuni, care va avea loc tot în Sala Universitarilor. Managerul de eveniment va fi Roberta Preda. Ar mai fi de amintit și faptul că tuturor participanților le vor fi aplicate chestionare pentru a se vedea care este percepția vâlcenilor asupra fenomenului migrațional ce afectează Europa.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.