Autoritățile ne dau asigurări: toți cei șapte vâlceni infectați cu Coronavirus au stat în carantină


La data de 2 aprilie 2020, situația epidemiologică din județul Vâlcea este următoarea:
• 306 persoane carantinate în spațiile special amenajate în județ pentru persoanele care vin din zone roșii de coronavirus, 9 persoane intrând în carantină în ultimele 24 de ore, iar alte 2 persoane au ieșit din carantină, starea lor de sănătate fiind bună;
• 1.857 persoane se află în izolare și monitorizare la domiciliu, de la ultima informare de presă ieșind din izolare 234 de persoane.
Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19 șapte cazuri, din care o persoană vindecată și externată. Toți cei care au fost confirmați se aflau în centre de carantină sau în autoizolare la domiciliu, după cum subliniază repezentanții Prefecturii Vâlcea.

Plimbăreții tot nu se potolesc. Amenzi de peste un miliard de lei vechi în numai 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlceni au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate 1.034 de locații, respectiv 2.499 de persoane. În urma acestor acțiuni, a fost sancționată contravențional cu 5.000 de lei o singură persoană care a prinsă că a încălcat măsura izolării.
De asemenea, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 120.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare cu privire la restricțiile de circulație pentru persoane în afara locuinței sau gospodăriei, Alte șapte sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică, valoarea însumată a acestora din urmă ridicându-se la peste 19.000 de lei.
Miercuri, 1 aprilie, județul Vâlcea a fost tranzitat de 60 de autovehicule, pentru însoțirea cărora jandarmii vâlceni au efectuat 12 misiuni de transport.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea