Au renunțat la Școala din Voineasa pentru cea din Ciuget


• doar 7-8 copii din Malaia își mai îndreaptă pașii către școala din localitatea vecină • afacere sau nu!!??? Microbuzul școlar din Voineasa transportă o mână de copii din comuna lui Sergiu Bogdan

Microbuzul din Voineasa  care tranzita teritoriul comunei Malaia, pentru a prelua elevii, a reprezentat, o bună perioadă de timp motiv de nemulțumire pentru primarul Sergiu Bogdan. De anul acesta, însă, lucrurile s-au mai schimbat. Cei mai mulți dintre elevi au ales să-și îndrepte pașii către Școala din Ciuget, Malaia, și prea puțini mai sunt transportați la unitățile de învățământ din Voineasa. Acum, că vrea, că nu vrea, edilul Bogdan nu mai zice nimic de microbuzul școlar din Voineasa care trece prin Malaia. Până la urmă, după cum însuși declară, prea puțini sunt elevii care au ales să învețe în Voineasa. „Cred că 7-8 elevi mai învață la Voineasa. Cei mai mulți au ales Școala din Ciunget. Probabil și-au dat seama că avem condiții bune de studiu, cadre didactice pregătite…”, a precizat, pentru ziarul nostru, edilul Sergiu Bogdan.

Menționăm că, la Școala din Ciunget, învață de la copii de grupa pregătitoare și până la elevi de clasa a VIII-a.

 

„Nici vorbă să nu plătim naveta profesorilor”

 

Puțini sunt primarii care reușesc să achite, integral, naveta cadrelor didactice. Unul din edilii care, atâta timp cât poate, achită toată naveta profesorilor este Sergiu Bogdan. „De cinci ani de zile, naveta cadrelor didactice este plătită. Și este achitată integral. Nici vorbă să nu plătim profesorii. Nu știm ce vremuri vin, dar cât timp putem, de ce nu?”, susține alesul local din Malaia.

Din păcate, așa cum precizam, mulți dintre primarii vâlceni nu reușesc să achite nici măcar jumătate din transportul cadrelor didactice.