Au început Zilele Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”


În perioada 23-27 septembrie, mai multe locații din Râmnic vor găzdui diferite activități din programul dedicat Zilelor Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”. Sala „Episcop Iosif Gafton” a Arhiepiscopiei Râmnicului va fi gazdă astăzi, 23 septembrie, cu începere de la ora 17.00, pentru momentele de debut, prin organizarea celei de-a XVI-a sesiuni anuale de comunicări – Secțiunea I: „Sfântul Antim Ivireanul în memoria cultural – spirituală”. Tema ediției: „Sfântul Antim Ivireanul, precursor al Marii Uniri de la 1918”.
Pe 24 septembrie, cu începere de la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii, Centrul de Studii Medievale și Premoderne „Antim Ivireanul” va organiza Secțiunea a II-a: „Cercetări de cultură medievală și premodernă”. Tema ediției: „Unitatea de neam, de limbă și de credință în evul medieval și cel premodern românesc”.
Pe 25 septembrie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii județene, tot de la ora 17.00, este programat evenimentul cultural „Sfântul Antim Ivireanul și spiritul locului râmnicean”. Videoproiecții documentare: „Sfântul Antim Ivireanul, precursor al Marii Uniri” și „Sfântul Antim Ivireanul – tiparnicul brâncovean”.
Miercuri, 26 septembrie, de la ora 14.00, tot în Sala de Conferințe a Bibliotecii, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europene a Limbilor (European Day of Languages).
Joi, 27 septembrie, tot în Sala de Conferințe a Bibliotecii județene se vor desfășura două evenimente. De la ora 11.00 – Conferință de presă cu tema „Proiecte cu finanțare derulate de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea”, iar de la ora 12.00 – Vernisajul expoziției „The Georgian Alphabet. Living Culture of Three Writing Systems”/„Alfabetul georgian. Scrieri în cultura vie”, realizate cu sprijinul Ambasadei Georgiei la București.