Au demarat pregătirile pentru „Posada 1330”, cea de-a XX-a ediție


Luna viitoare, pe 20 octombrie, istorici, politicieni, oameni de cultură se vor strânge la Perișani, în Țara Loviștei, pentru a participa la cea de-a XX-a ediție a tradiționalei sărbători „Posada 1330”. În mare, programul a fost creionat de către primarul Ion Sandu, cel care a făcut ca momentul bătăliei de la Posada să devină unul împământenit nu doar la nivel local, adică în Țara Loviștei, în Perișani, ci în tot județul și-n țară. Și asta în ciuda unor controverse care încă mai există legate de locul Bătăliei de la Posada.
Astfel, pe 19 octombrie, va avea loc un simpozion dedicat evenimentului, organizat la Căminul Cultural din centrul Perișaniului, în paralel desfășurându-se și un concurs pe această temă la care participă elevi din zonă, dar și din localitățile vecine. La final, în funcție de rezultate, elevii vor fi premiați, la Căminul Cultural. Nu vor lipsi cercetașii cu activitățile lor interesante, cu un foc de tabără. Mai mult, cercetașii vor aprinde și luminițe în memoria celor ce și-au dat viața pentru țară, acestea putând fi admirate de pe „Corabie”.
A doua zi, oamenii de cultură, istoricii, politicienii își vor da întâlnire la Căminul cultural pentru a discuta pe seama evenimentului, urmând ceremonialul religios și militar, la Statuia lui Basarab I. Seara va fi dedicată programului artistic, program susținut de Ansamblul „Rapsodia vâlceană” și solista Nineta Popa.