Atenție, șoferi: Apar noi reguli de circulație pe străzile din Râmnic


Finalizarea lucrărilor la mega-șantierul deschis în urmă cu doi ani și jumătate în centrul Râmnicului vine cu schimbarea mai multor reguli de circulație pentru șoferi. Pentru a-i familiariza pe aceștia cu viitoarele norme, reprezentanții municipalității au comandat efectuarea unui amplu studiu de trafic pentru alegerea unei soluții cât mai optime, care să mulțumească, într-o măsură rezonabilă, toate categoriile de participanți la trafic.
„Ca urmare a creşterii gradului de motorizare şi implicit al traficului dinamic şi staţionar in ultimii ani, mutaţiile care s-au produs în structura parametrilor socio-economici generatori de trafic, circulaţia în zona centrală se desfăşoară cu dificultăţi din ce în ce mai mari. Se constată că reglementările existente ale circulaţiei nu mai sunt adecvate necesităţilor actuale. Acest studiu îşi propune să ofere soluţii pe termen scurt pentru realizarea unui salt calitativ în fluenţa şi siguranţa circulaţiei, iar pe termen lung soluţii de dezvoltare a reţelei stradale care să asigure condiţii pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Râmnicu Vâlcea”, se arată în preambulul materialului informativ postat pe site-ul primăriei municipiului reședință de județ.
Studiul cuprinde aspecte legate de îmbunătățirea traficului rutier pentru mai multe străzi din municipiu, unde vor exista unele modificări/restricții față de traficul care devenise unul obișnuit și de referință pentru șoferii care tranzitau zona.
În rândurile următoare, vă prezentăm unele dintre cele mai importante modificări care vor opera, cel mai probabil, de la mijlocul lunii iulie:
• introducerea unei minigiraţii la intersecţia Carol I cu Splaiul Independenţei, care va avea raza insulei interne (necirculabile) de 3 m şi o supralărgire carosabilă de 1 m;
• introducerea unui separator de sens pe Calea lui Traian între intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu şi str. Mihai Eminescu. Se va permite accesul doar riveranilor în scuarul Mircea cel Bătrân;
• introducerea unui sens de circulaţie (cu o bandă de circulaţie) pe str. Carol I între intersecţia cu Splaiul Independenţei şi str. Ştirbei Vodă;
• introducerea circulaţiei în ambele sensuri pe strada Mihai Eminescu;
• organizarea circulaţiei în dublu sens pe podul peste râul Olăneşti de pe Calea lui Traian;
• amenajarea unei benzi dedicate pentru virajul la stânga spre Splaiul Independenţei pe acelaşi pod;
• interzicerea opririi vehiculelor pe partea stângă, direcţia N-S a străzii George Coşbuc;
• desfiinţarea trecerii de pietoni de pe strada Dacia, după intersecţia cu str. G. Coşbuc, pe direcţia spre cartierul Ostroveni.