Astăzi se decide soarta bătrânilor de la Bălcești


Consiliul Local Bălcești se întrunește astăzi pentru a decide, definitv, soarta Căminului de bătrâni sau, mai precis, a celor 50 de beneficiari. Se va putea răspunde întrebării: Rămân sau nu pe drumuri vârstnicii? Conducerea Consiliului Județean dă asigurări că, și-n cel mai sumbru scenariu, oamenii nu vor rămâne la mila soartei, ci vor ajunge într-unul din centrele sociale destinate adulților, centre aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea. Mai mult, deși au existat destule semnale că autoritățile locale din Bălcești nu agreează ideea transferării patrimoniului Căminului de bătrâni către CJ Vâlcea (deși asta ar însemna plata cheltuielilor, în procent de 90%, de către stat), consilierii județeni încă mai speră într-o colaborare, respectiv rezolvarea problemei.

Se pun bazele a noi structuri de urgență

Autoritățile județene au discutat și au făcut demersuri pentru înființarea, în județ, a trei structuri de primiri urgențe. Vizate sunt localitățile: Brezoi, Horezu și Bălcești. S-au purtat discuții, pe această temă, și cu secretarul de stat Raed Arafat. Se pare că-n Bălcești, a fost depistat un spațiu adecvat unui centru de primiri urgențe, situat chiar la parterul Primăriei, există aparatură tehnică medicală și…mai rămâne să se înființeze unitatea.
Situația Căminului de bătrâni din Bălcești e critică, disputată zi de zi, iar astăzi, în Consiliu Local se va știi dacă se pune sau nu lacătul pe ușa unității.