Astăzi, „Rotonda Plopilor Aprinși” se mută la Horezu, în patria ceramicii românești


Peste 35 de scriitori, editori, artiști plastici, muzicieni, din țară și de peste hotare, prezenți la ZILELE RÂMNICULUI, în cadrul tradiționalelor manifestări ale Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și Festivalul Cărții la Râmnic, vor fi astăzi, 18 mai, oaspeți ai orașului Horezu, la invitația primarului Nicolae Sărdărescu. Între orele 12.00 – 15.00, la Casa de Cultură din urbea de la poalele Carpaților, localnici de toate vârstele vor asista la un spectacol unic, oferit de Fundația Culturală „Curierul de Vâlcea”, în colaborare cu Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România.
În programul pregătit de către organizatori se regăsesc: Recital lyric, cu participarea poeților Passionaria Stoicescu, Nicolae Dan Fruntelată, Ion Andreiță, Alex Cetățeanu, Emilia Dănescu, Mihai Antonescu, Victoria Milescu și Ion C. Ștefan, Manifestarea continuă cu lansările volumului „Ceramica” de prof. univ. Radu Adrian, reputat pictor și sculptor, și a colecției omagiale „Urme de lumină” – trei CD-uri („Te port în mine”, „Luminile iubirii”, „Ce-i dragostea”) și un DVD, „Miresme de rai”. Lansările sunt urmate de o sesiune de autografe. Urmează spectacolul extraordinar „MIRESME DE RAI”, cu participarea actriței bucureștene Manuela Golescu și a protopsalt Dimitrie Voicescu.
Spectacolul „MIRESME DE RAI”, prin frumuseţea şi emoţia pe care le transmite, este o invitaţie de a fi mai buni şi mai frumoşi sufleteşte, de a permite să coboare în noi HARUL DUHULUI SFÂNT şi de a ne întâlni, în fiecare clipă a vieţii noastre, cu Bunul DUMNEZEU. Textele prezente în spectacol au o trăire înaltă, pentru că aparţin unor mari trăitori, precum poeta Zorica Laţcu, devenită Maica Teodosia datorită duhovnicului său, Părintele ARSENIE BOCA, ce i-a transmis, ucenicei sale, harul creaţiei de geniu în vers, plecând de la învăţătura athonită.
Moderatorul acestei manifestări va fi Constantin Iovan, directorul Casei de Cultură din Horezu.
La întoarcerea în Râmnicu Vâlcea, oaspeții municipalității reședință de județ vor face un popas de rugăciune la Mânăstirea Arnota, cu binecuvântarea Înalt preasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.