Aproape oficial: Gutău candidează din partea PNL!


• prin vocea liderului Cristian Buican, liberalii îşi asumă candidatura
În cursul săptămânilor trecute, aşa cum am anunţat, în Râmnic, s-a derulat un important sondaj de opinie, comandat de organizaţia Vâlcea a PNL unui institut specializat din Bucureşti. Am aflat, deşi nu au fost centralizate toate răspunsurile râmnicenilor, că Mircia Gutău conduce detaşat în bătălia pentru alegerile locale de anul viitor, cu peste 40% din intenţia de vot. Pe „podium”, la distanţă destul de mare de Gutău, mai sunt Romeo Rădulescu (actual deputat) şi Gigi Matei (primarul interimar în funcţie).
Cu câteva zile înainte de începerea sondajului de opinie, liderul liberal Cristian Buican anunţase că nu va avea reţineri să-l „arunce” pe Mircia Gutău în lupta de anul viitor pentru Primăria Râmnicului. Iar cum sondajul din această perioadă arată că Gutău are, încă, o importantă cotă de popularitate în oraş, acest lucru se va produce. „Sunt vicepreşedinte la nivel naţional şi liderul PNL pe Oltenia, iar organizaţia PNL Vâlcea este una dintre organizaţiile fruntaşe. Aşadar, ne asumăm candidatura lui Mircia Gutău, iar acesta îndeplineşte toate condiţiile statutare de a deveni membru PNL”, a declarat Buican.
Pentru bătălia electorală din vara anului viitor mai sunt, deci, două necunoscute: de la ce formaţiune politică va candida Romeo Rădulescu? Cum va „mişca” PSD în lupta pentru Râmnic, având în vedere că scorul partidului este undeva peste 30%?