AMENDĂ MARE pentru vâlceanul care și-a torturat animalul din ogradă!


Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au anunțat că acționează în permanență pentru salvarea animalelor care se află în situații de risc sau în primejdii reale. Intervenția lor este de fiecare dată însoțită de grija pe care aceștia o poartă animalelor.
Astfel, la data de 25 mai 2021, oamenii legii din județul nostru au intervenit pentru ocrotirea unei cabaline. Intervenția a fost necesară în urma identificării, pe o rețea de socializare, a unui video, în care proprietarul ar fi supus un cal la eforturi inutile. Polițiștii au demarat verificările, reușindu-se în scurt timp identificarea deținătorului animalului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, domiciliat în comuna Mihăești.
„Polițiștii au constatat că animalul beneficiază de condiții corespunzătoare. Proprietarul a fost însă sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, în urma imaginilor apărute în spațiu public, în care-și forța animalul la eforturi fizice nejustificate”, au informat polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea